2018-03-28 08:30Nyheter

Lag från IHM tar hem vinsten i Gyllene Hjulets studentkategori!

null

För första året någonsin har Gyllene Hjulet presenterat en studentkategori - där lag om fyra studenter möter en brief som ska besvaras inom 48 timmar och ett kreativt koncept ska tas fram. Vinnarna i år kommer från IHM Business School i Göteborg.

Årets studentkategori innehöll en brief där uppgiften var att skapa bestående engagemang kring och av #metoo. Deltagarna skulle med ett eventkoncept på Almedalen skapa en eller flera aktiviteter som bidrar till att frågorna om maktmissbruk, sexuella trakasserier och övergrepp fortsätter vara aktuella på samhällsagendan. 

Ett stort grattis till Cecilia Dahlberg, Anna Junholm, Johanna Ahl och Frida Winter som allihopa studerar första året på programmet Konceptutvecklare inom Event och Besöksnäring. Vinnarna kommer att få ta emot sitt pris på Gyllene Hjulet-galan den 26 april. 

3 snabba frågor till vinnarna:

Varför valde ni att tävla i Årets Studentkategori?

- Trots att vi visste att vi hade begränsade förutsättningar kunde vi inte motstå chansen. En möjlighet att få prova på att göra det vi läst om "på riktigt". Vi såg tävlingen som en möjlighet till att lära oss nya saker och framförallt som en rolig grej vi skulle få göra tillsammans i en kreativ kombination.

Hur var det att möta årets brief? Vilka var utmaningarna?

 - Briefen kändes verkligen spännande att möta. Den var klockren och ämnet är något som berör många. Det var också utmaningen. Vi ville skapa ett riktigt starkt koncept med stor respekt för ämnets känslighet och utan att "gå för långt". En riktig balansgång! En annan utmaning var att vi hade begränsat med tid som vi kunde lägga på tävlingen under de 48 timmar den pågick. Det var just då en tid med mycket som hände både i och utanför skolan. Tur för oss att vi gillar utmaningar för trots detta så gick det ju bra!

Hur firar ni vinsten?

- Vi firar vinsten med att dricka champagne och gå på gala i Stockholm den 26 april! 


Om Sponsrings & Eventsverige (SES)

SES Sponsrings & Eventsverige är den branschorganisation som leder och utvecklar sponsrings- och eventindustrin. Organisationens syfte och målsättning är formulerade i vår affärsidé: att skapa förutsättningar för våra medlemmar att utveckla sin verksamhet/affär inom sponsring & event som marknadsföringskanaler. Organisationen startades som föreningen 1986 och har idag över 340 medlemsföretag där alla expertiser av branschen finns representerade såsom köpare, rättighetsinnehavare, arenor, byråer samt konsulter och leverantörer.