2019-12-10 14:02Pressmeddelande

GYLLENE HJULET 2020 - NU I RULLNING

Den 23:e upplagan av svenska upplevelseindustrins egna tävling Gyllene Hjulet har nu öppnat. Till och med torsdagen den 30 januari går det att skicka in tävlingsbidrag till årets 15 olika kategorier som speglar sponsrings-, expo- och eventbranschen. Vinnarna i tävlingen utses och hyllas på galan den 2 april på Annexet, Stockholm.

Branschtävlingen Gyllene Hjulet arrangeras av SES - Sponsrings & Eventsverige - i syfte att uppmärksamma och hylla aktörer som på ett kreativt sätt nyttjat intresse- och upplevelsebaserad kommunikation för att skapa effekt. Tävlingen har funnits sedan 1998 och belönar projekt från det gångna året, som visat på stor kreativ höjd och effektfullt genomslag.

”Nu är vi äntligen igång med Gyllene Hjulet 2020 och det ska bli så spännande att ta del av alla kreativa och spännande projekt som genomförts under det gångna året. Vi siktar självklart på nya rekord i antal bidrag som vi ska hylla och inspireras av på Gyllene Hjulet-galan den 2 april på Annexet, en kväll där vi tillsammans firar vår fantastiska bransch”, säger Niklas Söderberg, Verksamhetschef SES.

Galadagen den 2 april kommer även att bjuda på LIVE-pitchen – där två av tävlingskategoriernas nominerade bidrag presenteras och pitchas live inför publik och jury. LIVE-pitchen 2020 innefattar kategorierna Årets Samhällsengagemang och Årets event B2C. Varje bidrag har fem minuter på sig att sälja in sitt projekt och efteråt har publiken möjlighet att rösta fram sin favorit. Publikens röst motsvarar en juryröst och ordinarie jury tar med sig publikens röst in i den slutgiltiga juryöverläggningen.

”Vår ambition med LIVE-pitchen är att addera på ett lager av intensitet och tävlingsnerv till tävlingen och samtidigt öka synligheten hos de nominerade bidragen och erbjuda galans gäster ytterligare inspiration och kunskap”, avslutar Niklas.Om Sponsrings & Eventsverige (SES)

SES - Sponsrings & Eventsverige, är den samlande kraften bakom den dynamiska och växande intresse- och upplevelseindustrin i Sverige. Våra medlemmar och samarbetspartners planerar och genomför majoriteten av landets större evenemang, event, möten, expo och sponsorskap. Organisationen startades som förening 1986 och har idag drygt 300 medlemsföretag som representerar allt från köpare, byråer och rättighetsinnehavare till mässor, destinationer, leverantörer och konsulter. Vi tror på värdeskapande kommunikation byggd på intressen och upplevelser, där människor möter varumärken. Vi vill mer än bara synas – vi vill SES.