2021-05-21 07:00Pressmeddelande

Här är SES styrelse med Therése Sundling Liljedahl som ny ordförande

SES nya styrelseordförande Therése Sundling LiljedahlSES nya styrelseordförande Therése Sundling Liljedahl

Efter SES Årsmöte igår står det klart att Therese Sundling Liljedahl väljs in till ny ordförande för Sponsrings & Eventsverige tillsammans med Krister Svensson, Ann Jacobsson och Lennart Johansson som nya tongivande representanter i SES styrelse.

Therese Sundling Liljedahl har i över 23 år verkat inom underhållningsindustrin med tunga ledarskapspositioner på Bonnier från sent 90-tal, via 13 år på MTG som bland annat marknadsdirektör för TV3, TV6 och ZTV, till Live Nation där Therese både var chef för Marketing & Partnership för konsert- och festivaljätten i Norden samt senare VD för Live Nation Sverige. Idag driver Therése eget som konsult med uppdrag från bland annat Live Nation Europa, Avicii AB/Tim Bergling Foundation och Pophouse Entertainment Group.

Jag är stolt över att ha fått detta uppdrag och även ödmjuk inför ansvaret. Hela mitt yrkesverksamma liv har jag brunnit för upplevelseindustrin i olika former - hur man genom inkluderande, kreativa och nyskapande idéer och lösningar kan skapa värde för människor genom olika typer av medier och evenemang.

 SES som organisation har en viktig roll i att inspirera, utbilda och stötta vår industri där teamet på SES, styrelsen och även medlemmarna har ett stort uppdrag framåt att bidra till återhämtningen i vår industri efter en tung tid. Vi ska förädla det som är bra och samtidigt lyfta nya initiativ tillsammans som skapar värden för medlemmar och publik. Jag ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med den fantastiska styrelsen och teamet på SES”, säger Therese Sundling Liljedahl.

Krister Svensson, Försäljningschef på SJ, har en bakgrund som Copywriter, Creative Director och Byråledare på reklambyråer som bl a Ogilvy, Gazoline, McCann och Workshop. I sitt uppdrag idag på SJ är Krister med i den kommersiella ledningsgruppen med ansvar för samarbeten inom idrott, kultur och CSR.

Ann Jacobsson, Strateg på Heja!, är delägare och har varit med på byrån sedan starten 2003. Förutom sin breda kompetens och passion för branschen blir hon en viktig nyckelspelare för den fortsatta utvecklingen av SES Nord, som ett led i arbetet att bli en än mer inkluderande och rikstäckande organisation.

Lennart Johansson, Operation & Security Manager på Easyfairs Nordic, har snart jobbat 30 år i mässbranschen med bland annat teknikförsäljning, projektledning, som säkerhets-, produktions- och teknisk chef. Han har länge varit engagerad i Sveriges Expoförbund, som sedan sammanslagningen 2019 ingår i SES, och representerar expoperspektivet inom SES styrelse.

 ”Therese är en kompetent och driven branschprofil, och känns som helt rätt person att leda vår framtidsresa. I Krister, Ann och Lennart får vi, förutom härliga personligheter, dessutom viktiga nyckelkompetenser för att ta nästa steg.” säger Niklas Turner Olovzon, vice ordförande SES.

Therese Sundling Liljedahl, Krister Svensson, Ann Jacobsson och Lennart Johansson får sällskap av sittande/omvalda styrelseledamöter Niklas Turner Olovzon (VD och grundare Passion Lab), Jennifer Carlsson (Head of Brand and Marketing NCC), Maria Guggenberger (Head of CSR, ATG), Anders Albertsson (Distriktsidrottschef, RF-SISU Västra Götaland), Cecilia Perlind (General Manager Communications, Kantar Sifo), Karl Skoog (Marknads- och kommunikationschef, Hjärnfonden), Krister Berg (CEO, NPG Expo) och Camilla Ahlin Nilsson (Försäljningsansvarig, Malmö Arena)Om Sponsrings & Eventsverige (SES)

SES, Sponsrings & Eventsverige, är branschorganisationen med över 250 medlemsföretag inom intresse- och upplevelseindustrin i Sverige och som varje år arrangerar sponsrings- och eventbranschens prestigefyllda tävling Gyllene Hjulet. Organisationen startades som förening 1986 och har idag runt 250 medlemsföretag som planerar och genomför majoriteten av landets större evenemang, event, möten, mässor och sponsorskap i egenskap av köpare, byråer, rättighetsinnehavare, arrangörer, anläggningar och arenor, konsulter, destinationer och leverantörer.