2021-06-29 12:05Pressmeddelande

Onemotion IMC byråpartner till Studenthjulet 2021

Mats Mileblad (VD) och Tomasz Pieniazek (Kreativ chef) Onemotion IMCMats Mileblad (VD) och Tomasz Pieniazek (Kreativ chef) Onemotion IMC

Nu rullar vi i gång den fjärde upplagan av tävlingen Studenthjulet - som instiftades för att lyfta, uppmuntra och inspirera framtida kollegor som snart ska träda in i kommunikationsbranschen. Studenthjulet utgör en separat tävling i Gyllene Hjulet där lag om max fyra studerande möter en brief som ska besvaras med ett kreativt koncept inom en utsatt tid.

Efter ett lyckat digitalt genomförande av Gyllene Hjulet i mars i år har SES valt att fortsätta samarbetet med byråmedlemmen Onemotion, en kommunikationsbyrå som producerar digitala och fysiska evenemang, med fokus på konceptutveckling, strategi och grafisk produktion.

"Det är spännande och inspirerande att tillsammans med Onemotion utveckla och lyfta Studenthjulet till ytterligare en dimension - ett arbete som tidigare byråpartners Passion Lab och Eventyr lagt grunden för. Vår ambition med Studenthjulet är att skapa ett forum där studenter lyfts fram och möter branschen i en kreativ miljö som andas framtid", säger Malin Ekman - tf Verksamhetschef SES.

"Studenthjulet är ett kul sätt för oss att upptäcka nya talanger, vi har sedan länge ett väl genomarbetat praktikprogram som gett oss många duktiga kandidater genom åren, detta blir ytterligare en dimension till det. Vi ser fram emot att se vilka koncept som studenterna utvecklar inte minst med detta år i bakgrunden där eventmarknaden så tydligt reformerats med många nya digitala möjligheter", säger Tomasz Pieniazek, kreativ chef Onemotion IMC.

I år tar vi Studenthjulet ännu ett steg och kommer den 24 september att bjuda in 10 nominerade lag att pitcha sina bidrag live i Onemotions studio framför juryn, SES styrelse och övriga nominerade. Dessutom kommer detta sändas live via plattformen vVenues och vara tillgängligt för alla i branschen.

Planen är att live- och vVenues-upplevelsen även ska fyllas med olika inslag av inspiration, kunskap och tips samt möjlighet för studenterna att mingla och nätverka med jury, styrelse och branschen. Studenthjulet ska vara en rolig och intressant upplevelse även om man inte deltar i tävlingen eller blivit nominerad. Självklart kommer vinnaren av Studenthjulet 2021 presenteras och hyllas som dagens finalnummer.

Tävlingsdatum för Studenthjulet är den 6-13 september, nominerade bidragen presenteras den 17 september och Livepitch och prisutdelning sker den 24 september.


Om Sponsrings & Eventsverige (SES)

SES, Sponsrings & Eventsverige, är branschorganisationen med över 250 medlemsföretag inom intresse- och upplevelseindustrin i Sverige och som varje år arrangerar sponsrings- och eventbranschens prestigefyllda tävling Gyllene Hjulet. Organisationen startades som förening 1986 och har idag runt 250 medlemsföretag som planerar och genomför majoriteten av landets större evenemang, event, möten, mässor och sponsorskap i egenskap av köpare, byråer, rättighetsinnehavare, arrangörer, anläggningar och arenor, konsulter, destinationer och leverantörer.