2023-10-30 08:20Pressmeddelande

SES FÖRLÄNGER SAMARBETET MED JUBEL SOM KONCEPT- OCH EVENTBYRÅ TILL GYLLENE HJULET 2024

 

– OCH AVSLÖJAR EN NY TÄVLINGSKATEGORI

 

Nu står det klart att Sponsrings & Eventsverige (SES) väljer att förlänga samarbete med artist och brand experience byrån Jubel som samarbetspartner för branschtävlingen Gyllene Hjulet 2024. 

För oss kändes det självklart att fortsätta samarbetet med Jubel, de visar ett fortsatt engagemang för SES och hela branschen. Leveransen av Gyllene Hjulet 2023 är också ett bevis på att Jubel med sin kreativa styrka både i koncept och utformning är en träffsäker eventleverantör för SES och Gyllene Hjulet, säger Cecilia Bungss, marknads och kommunikationsansvarig SES.

Ett förlängt samarbete, samt att vi får vara med och hylla vänner och branschkollegor återigen efter förra årets fantastiska final av Gyllene Hjulet, ser vi som en ärofylld och rolig utmaning, säger Tobias Ekman, vd på Jubel.

Se filmen från finalen och festen 2023 här!

 

 
Upplevelseinstitutets utvärdering visade ett unikt mottagande av 2023 års gala, med toppbetyg från gästerna på både helhetsintryck, kvalitet och inramning. Något som kommer att förvaltas under 2024.
 

Sedan 1997 har SES tävling Gyllene Hjulet, belönat företag och samhällsaktörer som på ett framgångsrikt sätt har använt intresse- och upplevelsebaserad kommunikation för att skapa effekt.

 

Bidragen i 2023 års upplaga av Gyllene Hjulet visar att branschen är starkare och mer kreativ än någonsin vilket gör det extra spännande att öppna upp tävlingen i december. Vi är också glada att presentera en helt ny kategori – Årets mässarrangemang – då dessa utgör en viktig kanal för affärsskapande i näringslivet och i samhället. Samtidigt har det också gjorts förbättringar i ansökan där det är möjligt att ändå tydligt få fram bidragens grund och affärseffekt, säger Cecilia Perlind, SES styrelse. 

 

2024 års Gyllene Hjulet går av stapeln i april och de nominerade släpps under mars. Projekt genomförda under perioden 1 jan 2023 – 31 dec 2023 kan skickas in från och med december, då även de åtråvärda biljetterna till finalen med efterföljande fest släpps (begränsat antal).

 

Om SES

Sponsrings & Eventsverige (SES) är branschföreningen för den växande intresse- och upplevelseindustrin i Sverige. SES medlemmar och samarbetspartners planerar och genomför majoriteten av landets större evenemang, event, möten, mässor och sponsorskap. Organisationen startades 1986 och har idag runt 230 medlemsföretag inklusive samtliga expertiser inom branschen som exempelvis eventköpare, byråer, rättighetsinnehavare, mässor, konsulter inom upplevelse- och underhållningsindustrin, destinationer samt branschens underleverantörer. SES äger och förvaltar även den årliga branschtävlingen Gyllene Hjulet.

 

Om Jubel

Jubel är en artist och brand experience byrå. 

Målet är att skapa engagerande innehåll och helhetsupplevelser via innovativ strategi och konceptutveckling. De arbetar med både digitala och fysiska event samt inom kombinationen av de två, så kallade hybridevent. Utöver eventverksamheten har Jubel 

en välutvecklad verksamhet inom artistutveckling, turnéproduktion och PR/marknadsföring samt äger och driver ett flertal festival- och konsertkoncept. Räknar man ihop de turnéer som byråns egna artister gör med Jubels egna arrangemang utför man över 500 konserter årligen samt flera arenakonserter.

 

Några av Jubels artister är Carola, Cornelia Jakobs, Daniel Adams-Ray, Gustaf och Viktor Norén samt Tomas Andersson Wij.

 

Arbetsgrupp Gyllene Hjulet:

Strategiskt ansvarig: Tobias Ekman, vd Jubel.

Projektledning: Joanna Blomdell, projektledare Jubel.

 

För mer information och pressbilder vänligen kontakta:

Cecilia Bungss, marknads och kommunikationsansvarig SES.

 

 

 Om Sponsrings & Eventsverige (SES)

Sponsrings & Eventsverige är branschorganisationen som främjar mötesupplevelser mellan varumärken och människor och som med gemensam kraft verkar för branschens bästa. Våra drygt 230 medlemsföretag planerar och genomför majoriteten av landets större evenemang, event, möten, mässor och sponsorskap i egenskap av köpare, byråer, rättighetsinnehavare, arrangörer, anläggningar och arenor, konsulter, destinationer och leverantörer. SES är en katalysator för branschen och verkar för att höja kunskapsnivån, förståelsen och värdet av mötesupplevelser genom nätverkande, kunskapsutbyte, inspirerande och fördjupande föreläsningar och seminarier - och vi arrangerar även sponsrings- och eventbranschens prestigefyllda tävling Gyllene Hjulet.


Kontaktpersoner

Cecilia Bungss
Marknads & kommunikationsansvarig
Cecilia Bungss