2020-09-29 13:45Pressmeddelande

Vi är redo att ansvarsfullt möta vår publik

Under dagens presskonferens aviserade inrikesminister Mikael Damberg och kulturminister Amanda Lind att regeringen under torsdagens regeringssammanträde ska besluta om att serveringsställen ska undantas förbudet om allmänna sammankomster och tillställningar. Samtidigt planeras även för ett undantag från 50-begränsningen som möjliggör arrangemang med upp till 500 sittande deltagare - med ett avstånd om en meter från varandra i sällskap om två. De nya reglerna planeras börja gälla den 15 oktober.

Regeringen kommer dessutom att ge Folkhälsomyndigheten i uppdrag att analysera behovet av och förutsättningar för ytterligare ändringar i förbudsförordningen - exempelvis för idrottsevenemang utomhus, mässor och nöjesparker samt maxtaket för antalet deltagare.

- Dagens beslut är ett viktigt och efterlängtat steg mot att kunna välkomna en större publik till våra evenemang. Det är positivt att Folkhälsomyndigheten får i uppdrag av regeringen att analysera begränsningen i antalet deltagare samt utreda möjligheterna för exempelvis motionslopp, mässor och nöjesparker för att dessa ska kunna återuppta sina verksamheter - både ur ett närings- och folkhälsoperspektiv, säger Niklas Söderberg, verksamhetschef SES.

- Vi som branschorganisationer fortsätter vårt intensiva arbete med att få till en förlängning av de befintliga stödåtgärderna - gällande omställningsstöd och korttidsarbete. Dessa stödåtgärder kräver långsiktighet och är ett parallell åtgärd för branschens överlevnad och fortlevnad, avslutar Niklas Söderberg.



Om Sponsrings & Eventsverige (SES)

SES är den branschorganisation som leder och utvecklar sponsrings- och eventindustrin. Organisationens syfte är att få alla att förstå värdet av intresse- och upplevelsebaserad kommunikation. Organisationen startades som föreningen 1986 och har idag över 300 medlemsföretag där expertisen av branschen finns representerade såsom köpare, rättighetsinnehavare, arenor, byråer samt konsulter och leverantörer. SES arrangerar varje år branschtävlingen och galan Gyllene Hjulet.