2020-08-21 10:55Pressmeddelande

Ett viktigt steg närmare att SES

Foto: Johan JeppssonFoto: Johan Jeppsson

På dagens pressträff meddelade kulturminister Amanda Lind och inrikesminister Mikael Damberg bland annat att de under dagen kommer att skicka ut remisser gällande förslag på att undanta serveringsställen från ordningsförordningen samt att tillåta undandtag för vissa större arrangemang med sittande publik med begränsning på två meters avstånd.

Det är positivt att regeringen idag har betonat vikten och behovet av att kultur- och evenemangsnäringen överlever, och att arbetet med fortsatt stöd och praktiska lösningar som vi efterfrågat nu inleds. Alla i våra branscher har jobbat oerhört hårt för att lyfta de här frågorna och vi är tacksamma över att både de kulturella och näringsmässiga aspekterna uppmärksammas och tas på allvar.

Fortsatt distansering och kapacitetsbegränsning på evenemang kommer att ha en långvarig och allvarlig ekonomisk påverkan. Därför är det oerhört viktigt att kommande stöd utformas med hela näringen i åtanke, och att det når ut till hela ekosystemet.

Dagens förslag är ett välkommet steg för att rädda en tidigare välmående näring, som nu går igenom en djup och bred kris. Vi ser fram emot att bidra med vår expertis i en aktiv dialog med beslutsfattare och myndigheter, och att detta ska leda till en långsiktigt hållbar lösning och ett ansvarsfullt öppnande.

"Vi ser detta som en viktig delseger i vårt arbete att få igång verksamheten hos våra medlemmar. Nu är det otroligt viktigt att vi aktivt fortsätter dialogen för att belysa och uppmärksamma andra delar av ekosystemet såsom event- och mässindustrin, som har otroligt goda förutsättningar att öppna på ett ansvarsfullt sätt", säger Niklas Söderberg, verksamhetschef på SES.


Blixten & Co
Representerar många av Sveriges mest framstående artister och producerar konserter, shower, musikaler, teater och dansföreställningar över hela Skandinavien.

Got Event
Göteborgs stads evenemangs- och arenabolag

Live Nation Sverige
Sveriges största arrangör av konserter, turnéer och evenemang, samt festivalarrangör.

LLB
Branschföreningen Ljud, Ljus och Bild för professionellt bruk.

Music Managers Forum
Intresseorganisationen för svenska oberoende managers.

Musikerförbundet
Fackförbund för professionella musiker och artister.

SES - Sponsrings & Eventsverige
Branschorganisation för intresse- och upplevelseindustrin.

Stockholm Live
Driver Nordens mest besökta arenor, inkl. Ericsson Globe, Tele2 Arena och Friends Arena.

Svensk Elitfotboll
intresseorganisation för alla föreningar i Allsvenskan och Superettan.

Svensk Live
Riksorganisation för arrangörer inom livemusik.

Svensk Scenkonst
Bransch- och arbetsgivarorganisation för professionell scenkonst.

Teaterförbundet för scen och film
Fackförbund för scen- och filmbranschen.

Petra Kauraisa och David Granditsky


Om Sponsrings & Eventsverige (SES)

SES är den branschorganisation som leder och utvecklar sponsrings- och eventindustrin. Organisationens syfte är att få alla att förstå värdet av intresse- och upplevelsebaserad kommunikation. Organisationen startades som föreningen 1986 och har idag över 300 medlemsföretag där expertisen av branschen finns representerade såsom köpare, rättighetsinnehavare, arenor, byråer samt konsulter och leverantörer. SES arrangerar varje år branschtävlingen och galan Gyllene Hjulet.