2020-08-19 13:02Pressmeddelande

SES i viktigt möte med beslutsfattare

Foto: Johan JeppssonFoto: Johan Jeppsson

Som ett led i SES arbete i spåren av Corona-pandemin har vi, tillsammans med ett flertal aktörer inom evenemangsnäringen, bjudit in representanter från alla politiska partier under parollen "Evenemangsnäringen i fritt fall" - hur förbudet mot publika arrangemang drabbar verksamheter och näringsliv i Sverige.

Ett 20-tal inbjudna riksdagsledamöter var på plats på Tele2 Arena under gårdagen och lyssnade till representanter från bl a SES, Stockholm Live, Live Nation, Teaterförbundet och Blixten & Co som förklarade hur evenemangsnäringen fungerar i Sverige, hur dess ekosystem är uppbyggt med ett brett spektrum av yrkesgrupper samt hur den drabbats av pandemin.

Avslutningsvis presenterades även inbjudande aktörers förslag till lösning;
- vikten av fortsatta och förstärkta stöd
- ta fram ytterligare riktade stödåtgärder
- använd oss och vår kompentens som bollplank inför ett ansvarsfullt öppnande

"Vi känner oss väldigt positiva och hoppfulla efter gårdagens möte där alla närvarande ledamöter lyssnade intresserat och ställde många frågor under förmiddagen. Jag hoppas på en effektiv och fortsatt givande dialog kring vår näring och att den gemensamma kunskapen våra förtroendevalda fått ska hjälpa dem i beslutsprocessen", säger Niklas Söderberg, verksamhetschef på SES.

Vänligen se bifogad presentation samt bakgrundsmaterial (presskit) framtaget av nedan aktörer och initiativtagare. 


Aktörer som står bakom detta initiativ är:

Blixten & Co
Got Event
Live Nation
LLB
Music Managers Forum
Musikerförbundet
SES - Sponsrings & Eventsverige
Stockholm Live
Svensk Elitfotboll
Svensk Live
Svensk Scenkonst
Teaterförbundet för scen och film

Initiativtagare: Petra Kauraisa och David Granditsky


Om Sponsrings & Eventsverige (SES)

SES är den branschorganisation som leder och utvecklar sponsrings- och eventindustrin. Organisationens syfte är att få alla att förstå värdet av intresse- och upplevelsebaserad kommunikation. Organisationen startades som föreningen 1986 och har idag över 300 medlemsföretag där expertisen av branschen finns representerade såsom köpare, rättighetsinnehavare, arenor, byråer samt konsulter och leverantörer. SES arrangerar varje år branschtävlingen och galan Gyllene Hjulet.