2021-02-11 14:01Pressmeddelande

SES positiva gällande garantistöd till evenemangsarrangörer

Den 12 mars 2020 tvingades stora delar av evenemangsnäringen att stänga sina verksamheter. En annars blomstrande näring sattes på paus på obestämd tid. Många av de drabbade företagen har lyckats hålla sig kvar trots stora intäktsbortfall. Andra har det svårare och tvingas till uppsägningar och konkurs. 

SES välkomnar Moderaternas förslag om att införa ett särskilt stöd för återkommande evenemang från och med den första juni 2021 i syfte att hjälpa bl a privata teatrar, större festivaler, konserter och mässor att planera för en återstart.

- Det känns otroligt positivt att det vi på SES tillsammans med andra organisationer och aktörer så länge har påtalat - vikten av stöd och dialog - nått fram. Garantistödet skulle innebära att företag nu äntligen vågar börja planera och investera framåt och därmed skapa arbetstillfällen, säger Niklas Söderberg, verksamhetschef på SES.

Garantistödet möjliggör för evenemangsnäringen och dess ekosystem att nu sätta hjulen i rullning igen, trots ovissheten kring begränsningar och tidsplan gällande vaccinationer. 



Om Sponsrings & Eventsverige (SES)

SES är den branschorganisation som leder och utvecklar sponsrings- och eventindustrin. Organisationens syfte är att få alla att förstå värdet av intresse- och upplevelsebaserad kommunikation. Organisationen startades som föreningen 1986 och har idag över 300 medlemsföretag där expertisen av branschen finns representerade såsom köpare, rättighetsinnehavare, arenor, byråer samt konsulter och leverantörer. SES arrangerar varje år branschtävlingen och galan Gyllene Hjulet.

Relaterade nyheter